Voor de eerste keer een massage?

 

Voor diegene die voor de eerste keer een massage ondergaan vertel ik hieronder hoe een ontspanningsmassage verloopt. Er zal nooit iets gebeuren wat jij onprettig vindt. Ik ben er om jou een heerlijke en ontspannende ervaring te bieden en zal er alles aan doen om je op je gemak te stellen.

Kennismaking en anamnese

Bij een eerste afspraak voer ik eerst een gesprekje met jou ter kennismaking en om erachter te komen wat jouw wensen zijn. Ik zal ook een korte anamnese afnemen waarbij ik een aantal gegevens van jou vraag die belangrijk zijn voor een verantwoorde en veilige behandeling. Denk hierbij aan vragen over je levensstijl, fysieke klachten, eventuele ziektes en allergieën.

Voorbereiding op de massage

Ik vertel je in het kort hoe de massage zal verlopen. Het is verstandig om voor de massage naar het toilet te gaan, zodat je straks ongestoord van je massage kunt genieten. Daarna begint de voorbereiding op de massage.

Voordelen van bloot

Met zo min mogelijk kleding, wordt het masseren gemakkelijker. Op die manier zijn er lange massagebewegingen mogelijk, van boven tot onder. Dit soort massagebewegingen helpen je om je beter verbonden te voelen met je hele lichaam. Na enkele massages zul je merken dat je gemakkelijker je eigen lichaam accepteert en dat je je vrijer en meer ontspannen voelt. Hiermee komt de diepe ontspanning die ik met de massage wil bereiken nog beter tot zijn recht. Door al je kleding uit te doen zal je ook geen last hebben van moeilijk te verwijderen olievlekken in kleding of ondergoed. Indien je volledig naakt niet prettig of onveilig vindt, mag je uiteraard je ondergoed aanhouden. Ik houd rekening met ieder zijn grenzen.

Op de massagetafel

Voor de aanvang van de massage verlaat ik de ruimte, zodat je je kunt uitkleden. Daarna ga je op je buik op de massagetafel liggen. Wanneer je klaar bent kom ik terug en zal ik je lichaam volledig bedekken met handdoeken, zodat je er warm en comfortabel bij ligt. Alleen dat gedeelte van het lichaam dat wordt gemasseerd wordt ontbloot en bij het omdraaien op de massagetafel houd ik de een handdoek boven je. Tijdens de sessie zal ik niet tegen je praten, zodat je diep kunt ontspannen. Op de achtergrond klinkt rustgevende muziek. Wil je wel praten, dan mag dat ook. Ondervind je ongemak tijdens de sessie, laat het dan meteen weten.

Het einde van de massage

Als het goed is ben je na de massage diep ontspannen en soms ben je zelfs in een dromerige, meditatieve staat. Je kunt gewoon nog even blijven liggen. Ik verlaat dan de ruimte en kom na een minuutje of 5 de olie lichtjes over de handdoek afstrijken. Daarna verlaat ik terug de ruimte en krijg je alle tijd om van de tafel te komen en je terug aan te kleden. Kom langzaam overeind en blijf voor je opstaat even rustig zitten om duizeligheid te voorkomen. Je neemt afscheid en gaat naar huis. Pas op: doe het rustig aan onderweg, want je bent mogelijk nog erg ontspannen. Soms lijkt het alsof je van 'ver' komt.

Tip: drink na de massage wat extra water om vrijgekomen afvalstoffen door de massage beter af te voeren en om hoofdpijn te voorkomen.

De verschillende massages

Mindfulness ontspannings massage

Een volledige lichaamsmassage met warme olie (inclusief gelaat en voeten).
+/- 120 min - 90 Euro

Deze kalmerende massage met heerlijk geurende warme olie is bedoeld om lichaam en geest compleet tot rust te brengen, de balans te herstellen en de energie weer volop te laten stromen.


Lomi Lomi massage

Een volledige Hawaiiaanse lichaamsmassage met warme olie (lange strijkingen met onderarmen).
+/- 120 min - 95 Euro

Lomi Lomi is een zeer mooie Hawaiiaanse massagevorm waarbij er voornamelijk wordt gemasseerd met de onderarmen en er lange en vloeiende massagebewegingen worden toegepast met een ruime hoeveelheid warme olie.


D-Stress lichaams massage

Volledige lichaamsmassage met warme olie (zonder gelaat)
+/- 90 min - 80 Euro

Tijdens deze ontspannende lichaamsmassage wordt je van kop tot teen gemasseerd met heerlijke geurende warme olie (geen gelaat).


Deelmassage rug-nek-schouders-armen-gelaat

Een massage met warme olie van de rug, nek, schouders, armen en gelaat
+/- 60 min - 65 Euro

Deze massage is fantastisch wanneer je niet al te veel veel tijd hebt, maar je toch weer snel fit en vitaal wilt voelen.


Zwangerschaps massage

Massage met warme olie
+/- 100 min - 90 Euro

Deze massage is een hele prettige manier om het lichaam dat zo hard aan het werk is tijdens de zwangerschap te verlichten.


Mis geen kortingen of last minutes

Wil je graag op de hoogte blijven van promoties, last minutes en interessante weetjes?
Dat kan door hieronder je voornaam, naam en e-mailadres in te vullen.