De heilzame werking van een massage

Een massage is in de eerste plaats een heerlijke lichamelijke sensatie die stress doet afnemen en lichaam en geest in ontspanning brengt. De onverdeelde aandacht die je krijgt, maakt dat je weer even helemaal tot jezelf komt en dat je lichaam zich weer herstelt. Even niet geven, alleen maar ontvangen.

Een massage kan helpen om opgekropte emoties en emotionele blokkades los te laten. Door stimmulatie van de drukpunten en meridianen kan de energie weer vrijelijk door je lichaam stromen en verdwijnt de vermoeidheid. Daarnaast prikkelt een massage het autonoom zenuwstelsen en herstelt de balans tussen het sympatische en parasympatische systeem. Tijdens de massage neemt de afgifte van het stresshormoon cortisol af en neemt de aanmaak van endorfine (gelukshormoon) en oxytocine (knuffelhormoon) toe, wat voor een gelukszalig gevoel zorgt.

Een massage zorgt voor een betere doorbloeding en afvoer van gif- en afvalstoffen waardoor je spieren na een massage soepel en ontspannen voelen. Het zorgt eveneens voor een verbetering van het immuunsysteem waardoor de kans op ziekte afneemt. Andere klachten die kunnen worden verminderd of verholpen zijn onder andere maag- en darmproblemen, hoge bloeddruk, concentratieproblemen, gespannen spieren, nek- en rugklachten en vermoeidheid.

Samengevat zorgt een massage niet alleen voor een diepere ontspanning van lichaam en geest, maar heeft het nog volgende voordelen:

  • heeft een positieve invloed op genezingsprocessen, zowel fysiek als emotioneel
  • maakt je bewuster van je eigen lichaam
  • stimuleert het geluksgevoel door de aanmaak van endorfine en oxytocine
  • vermindert stress en werkt hierdoor preventief voor depressie en burn-out
  • stimuleert de doorbloeding waardoor het lichaam beter herstelt
  • verbetert de balans tussen lichaam en geest
  • geeft je terug meer energie
  • verhoogt je weerstand

De verschillende massages

Mindfulness ontspannings massage

Een volledige lichaamsmassage met warme olie (inclusief gelaat en voeten).
+/- 120 min - 90 Euro

Deze kalmerende massage met heerlijk geurende warme olie is bedoeld om lichaam en geest compleet tot rust te brengen, de balans te herstellen en de energie weer volop te laten stromen.


Lomi Lomi massage

Een volledige Hawaiiaanse lichaamsmassage met warme olie (lange strijkingen met onderarmen).
+/- 120 min - 95 Euro

Lomi Lomi is een zeer mooie Hawaiiaanse massagevorm waarbij er voornamelijk wordt gemasseerd met de onderarmen en er lange en vloeiende massagebewegingen worden toegepast met een ruime hoeveelheid warme olie.


D-Stress lichaams massage

Volledige lichaamsmassage met warme olie (zonder gelaat)
+/- 90 min - 80 Euro

Tijdens deze ontspannende lichaamsmassage wordt je van kop tot teen gemasseerd met heerlijke geurende warme olie (geen gelaat).


Deelmassage rug-nek-schouders-armen-gelaat

Een massage met warme olie van de rug, nek, schouders, armen en gelaat
+/- 60 min - 65 Euro

Deze massage is fantastisch wanneer je niet al te veel veel tijd hebt, maar je toch weer snel fit en vitaal wilt voelen.


Zwangerschaps massage

Massage met warme olie
+/- 100 min - 90 Euro

Deze massage is een hele prettige manier om het lichaam dat zo hard aan het werk is tijdens de zwangerschap te verlichten.


Mis geen kortingen of last minutes

Wil je graag op de hoogte blijven van promoties, last minutes en interessante weetjes?
Dat kan door hieronder je voornaam, naam en e-mailadres in te vullen.